Brazilian wax

Brazilian wax

Brazilian wax of Brazilian waxing is een ontharingsmethode voor de schaamstreek en de intieme delen. Bij het uitvoeren van Brazilian Wax of bij het scheren van de schaamstreek en de intieme delen noemt men het smalle strookje schaamhaar dat men vaak op de venusheuvel laat staan ook wel Braziliaans streepje.

Brazilian wax methode

 In tegenstelling tot de klassieke bikinilijn verwijdert men bij het uitvoeren van Brazilian Wax al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen (de schaamlippen, bilnaad (perineum) en rond de anus), door middel van een speciale was of filmhars, waardoor de haren worden verwijderd met inbegrip van de haarwortel. Daardoor blijven de haren langer weg dan bij scheren. Soms laat men, zowel bij Brazilian wax als bij intiem scheren, een smal strookje schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen staan (ook wel Landingsbaan, Streepje of Braziliaans streepje genoemd) of een klein driehoekje schaamhaar (Triangle genoemd).

Geschiedenis

Het ontharen van de genitaliën is niets nieuws. Het werd al meerdere eeuwen gedaan in Arabië, Perzië, bij de Grieken en de Romeinen als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. Brazilian Wax is in de jaren 1990 in de kuststeden van Brazilië ontstaan waar vrouwen op de stranden de steeds populairder wordende kleine bikini’s, microkini of G-string begonnen te dragen.

 

 

Share

Volg ons

 
 

Tweede Jacob van Campenstraat 105
1073 XP Amsterdam

+31(0)20 6331525

Maak een afspraak

Streepje

tekening streepje

 

Klik hier om een echte foto te bekijken.

Let op! Expliciet materiaal!

Driehoekje

Tekening driehoek

 

Klik hier om een echte foto te bekijken.

Let op! Expliciet materiaal!

Kaal

tekening hollywood

 

Klik hier om een echte foto te bekijken.

Let op! expliciet materiaal!

© 2011-2013 Waxing the City. Alle rechten voorbehouden. Algemene voorwaarden | Privacy verklaring